Vissza a főoldalra

 

Üdvözli Önt az Autó Doki!

Műszaki vizsga 19,900 Ft-ért!  

Az összeg tartalmazza az előzetes átvizsgálás, a hatósági vizsgadíj, környezetvédelmi vizsgálat, valamint az érvényesítő címkék díját is.

 

Vizsgáztatási díjaink:

 

Személygépkocsi: 19,900 Ft.

Összkerék hajtású személygépkocsi(4x4) 22,900 Ft.

Gázüzemü autó: 19,900 Ft

Motor kerékpár vizsga 11,000 Ft


A vizsga 1 órát vesz igénybe, a helyszínen megvárható!

 

Vizsgáztatási díjaink:

 

Személygépkocsi: 19,900 Ft.

Összkerék hajtású személygépkocsi(4x4) 22,900 Ft.

Gázüzemü autó: 19,900 Ft

Motor kerékpár vizsga 11,000 Ft


A vizsga 1 órát vesz igénybe, a helyszínen megvárható!


Szükséges dokumentumok, ha a tulajdonos vagy az üzembentartó magánszemély:


- személyi igazolvány (születési hely és idő)
- forgalmi engedély
- kötelező biztosítás meglétét igazoló dokumentum (lehet csekk, igazoló szelvény, szerződés és utalást igazoló papír

Céges jármű esetén: pluszban az aláírási címpéldány, cégkivonat és bélyegző.

Az elvégzett munkáinkra garanciát vállalunk!


Autó Doki: A műszaki vizsgáról

A gépjárművek és pótkocsijuk műszaki vizsgálatának rendje 2010. január 1-jétől nagymértékben módosult. E dátumtól kezdve a környezetvédelmi vizsgálat a műszaki vizsga része, így mind a környezetvédelmi, mind a műszaki követelmények ellenőrzése egy helyszínen, egy eljárásban a korábbiaknál rövidebb idő alatt történhet.
Ha a jármű a műszaki vizsgálat kikötéseinek megfelel, a Műszaki Adatlap nyomán a forgalmi engedély hatályát a vizsgáztató hely meghosszabbítja, az érvényesítő címkét és a plakettet a rendszámra ragasztja.
A műszaki vizsga végén, a jármű forgalmi engedélyében a vizsgabiztos rögzíti az új érvényességi időt. Amennyiben a forgalmi engedély megrongálódott, betelt, bejegyzésre nem alkalmas, úgy az okmányirodában a hatósági bizonyítvány (műszaki adatlap) bemutatása mellett, a forgalmi engedély cseréje vagy érvényesítése kérhető.
2010. január 1-jétől a jármű műszaki megfelelését kizárólag a forgalmi engedély bizonyítja, a rendszámon található érvényesítő címkével és plakettel együtt.
Amennyiben a vizsga során a jármű nem felel meg, úgy a jármű forgalmi engedélyének érvényességi ideje megszűnik, a rendszámon lévő környezetvédelmi plakett és az érvényesítő címke érvényét veszti, és eltávolításra kerül. Ezt követően a jármű közúti közlekedésben nem használható addig, míg a műszaki vizsgát sikeres nem teljesíti.

Műszaki vizsga menete az Autó Dokinál:

Előkészületek


Első lépésként fontos a megfelelő dokumentumok ellenőrzése. Vizsgabiztosunk elkéri az okmányait: forgalmi engedélyt, személyi igazolványt, meghatalmazást, céges autó esetén az aláírási címpéldányt és a cégkivonatot is.
A következő mozzanatban az autó azonosítása történik. A gépjárműről fotók készülnek, melyeket kötelezően feltöltünk a BM rendszerébe. Ellenőrizzük az autó alváz- és motorszámát, ha minden egyezik és megfelelő, jöhet az előzetes átvizsgálás.
Előzetes vizsgálat
Az előzetes műszaki vizsgálatnál (műszaki vizsgához hasonlóan) megmérjük a lengéscsillapító értékeit, illetve a fékek és a kézifék állapotát. Ellenőrizzük a futóművet (nem lógnak-e esetleg a gömbfejek, szilentek, kormányösszekötők, axiál csuklók, stb.) a világítást, a kürtöt. Ha szükséges ekkor még ki tudjuk cserélni az izzókat, illetve apróbb dolgok javítása elvégezhető, de az "éles" vizsgán már nem lehetséges autójavítást végezni.
Ha a vizsgán derül ki, hogy nem megfelelő valami, akkor ugyanúgy ki kell fizetni a vizsgadíjat, mintha átmenne az autó. Ezzel védjük az ön pénztárcáját is, mert az „éles” vizsgálatot csak akkor kezdjük meg, ha minden érték megfelelő.
Ha alkalmasnak találjuk a gépjárművet, akkor az Ön által aláírt műszaki vizsga kérelemmel megindulhat a vizsga. Az ügyintézés gyors, mivel a Közlekedési Felügyelettel állandó online kapcsolatban állunk.

A vizsga

Az „éles” vizsgán az előzetes próba történésein túl, felmérjük az autó műszaki állapotát, a "zöldkártya" környezetvédelmi követelményeinek megfelelően vizsgáljuk a jármű káros anyag kibocsájtását, leteszteljük a lengéscsillapítót és a fékeket, ellenőrizzük a kéziféket. Amennyiben a vizsga sikeres, kiállítjuk az adatlapot, eltávolítjuk a rendszámról a régi címkét, és felragasztjuk az új érvényesítő matricát, majd a forgalmiban rögzítjük a vizsga eredményét.
Fontos tudnivalók
A vizsgáztatás hatósági tevékenységnek minősül, szigorú feltételei és szabályai vannak, melyet hatóságilag ellenőriz az állam.
Megkezdett műszaki vizsgát nem lehetséges félbe szakítani. Érdemes idejével úgy számolni, hogy nem viheti el közben a gépjárművet a vizsga végéig.
A vizsga után Ön kap egy környezetvédelmi tanúsítványt, és egy adatlapot. Ezeket kérjük gondosan őrizze meg, mert ha elveszik vagy ellopják a forgalmit, akkor Ön ezekkel a papírokkal tudja igazolni a vizsga megtörténtét. Így nem kell újra vizsgáztatni az autót, és az Adatlap alapján kérhet új forgalmi engedélyt.

Régebbi autók tulajdonosainak

Az utóbbi idők szmog terheltsége okán mostanában foglalkoztatja a régebbi autók tulajdonosait a környezetvédelmi osztály. Ha az autó a forgalmiban kettes besorolást, tehát piros címkét kap, akkor szmog riadó esetén nem vehet részt a a forgalomban. Az utóbbi évek szabályozásai azonban lehetővé teszik, hogy az 1996-os és újabb évjáratok esetén, amennyiben megfelel az előírásoknak, az autót a vizsgabiztos kérelemre átsorolhatja 4-es környezetvédelmi osztályba, így kék matricát kaphat a jármű. Mindehhez azonban a forgalmi engedély cseréje szükséges, melyet az Okmányirodában lehet intézni.
Szintén régebbi autóknál szokott előfordulni, hogy betelik a forgalmi, és nincs hely újabb érvényesítő címke beragasztására. Ilyen esetben a jármű az adatlapra vizsgázik. Ezt követően az adatlappal és a hátsó rendszámmal az Okmányirodába kell menni, ahol kiállítják az új forgalmi engedélyt -persze nem ingyen. A hivatal az új forgalmi engedély elkészítéséért 6000 Ft-ot kér.

Díjakról

Hatósági által megszabott minimum vizsgadíj 16.290 Ft jelenleg Magyarországon. Ezen felül 4-5 ezer forintot kérnek el a vizsgahelyek általában az előzetes műszaki vizsgálatért vagy vizsgára felkészítésért. További költségek a jármű műszaki állapotától és az alkatrészek cseréjétől függően változnak.

Jöjjön a Dokihoz, és nem érik kellemetlen meglepetések a fizetéskor!

Az Autó Dokinál jelenleg a műszaki vizsgáért összesen csupán 19.900 Ft-ot kell fizetnie, mely tartalmazza a műszaki vizsga díján felül az előzetes felkészítést is, beleértve az esetleges izzók cseréjét és érvényesítő címkék árát.

Köszönjük figyelmét, reméljük segítségére volt bejegyzésünk!


 

Kapcsolat

Autó doki:

1016 Budapest, Mészáros utca 19.
Tel.: 36 20 916 00 00

Nyitva tartás:

H-P 8:00-17:00
SZ-V   Zárva

Belvárosi Autó doki

1075 Budapest, Holló utca 6 .
Tel.: 36 20 916 11 11

Nyitva tartás:

H-P 8:00-17:00
SZ-V   Zárva

Vizsgára bejelentkezés
Minden nap 7-21ig hívjon nyugodtan!

Autó doki cím:

Belvárosi Autó doki cím: